Efter många års framgång av arbete i hela Storbritannien, har SmartWaters unika brottsförebyggande koncept blivit formellt erkänt av Metropolitan Police i London. Efter att ha utvärderats tillsammans med konkurrerande MärkDNA som även finns i Sverige har SmartWater vunnit en upphandling gällande ett tre års kontrakt där man skall förse 440.000 hushåll i London med SmartWater MärkDNA Privat märkpaket.

 

Utrullningen av SmartWater MärkDNA i London är överlägset världens största och visar tydligt vilket förtroende Metropolitan Police har för tekniken och dess brottsförebyggande effekt.

 

Som före detta polis vet jag att kriminella hatar spårbarhet och Smartwater ger den mest potenta formen av spårbarhet. Vi har en lång erfarenhet att både detektera samt avskräcka kriminell verksamhet och detta var en avgörande komponent i Metropolitan Police beslut att tilldela oss kontraktet, säger Phil Cleary, Verkställande direktör hos SmartWater Technology Limited

 

I Sverige etablerades SmartWater 2012 av Eurosafe Security Solutions AB och har på kort tid blivit marknadsledande MärkDNA på Svenska marknaden. I projekt med svenska Polisen har SmartWaters brottsförebyggande koncept minskat inbrott och stölder med mer än 80 procent. I Sverige skyddar SmartWater effektivt Kyrkor, Järnvägen, Elstationer, Kommuner, Byggarbetsplatser, Butiker samt Privata hushåll.

 

Läs mer:
http://www.smartwater.com/news/smartwater-chosen-to-protect-440000-homes-in-london.html

 

SmartWater Sverige

2015, Nyhet