SmartWater Technology Ltd ble grunnlagt i 1993 og revolusjonerte sikkerhetssektoren gjennom å være først ute med begrepet ”rettsmedisinsk merking”. Siden den gang har SmartWater® blitt Storbritannias ledende leverandør av kriminalteknisk sporbare vesker, som i Norge er kalt Flytende mikromerking/DNA-merking. SmartWater er oppfunnet av tidligere West Midlands politi Phil Cleary og hans bror Mike Cleary som er kjemiker.

SmartWater ble utviklet med politiet i baktanke og har en enkel visjon – å skape en metode som er sterkt avskrekkende for kriminelle og som skal kunne anvendes både av husholdninger og bedrifter. Denne visjonen er fremdeles den drivende kraften bak SmartWater og har vært en avgjørende faktor for selskapets kommersielle suksess. Phil og Mike Cleary har også skapt ”SmartWater Strategien ™”, som kan maksimere effekten av SmartWater for å skape både en kraftfull og holdbar avskrekkende effekt hos kriminelle.

SmartWater fungerer effektivt som avskrekkningsmiddel ettersom det kan juridisk binde kriminelle til åsted og lovbrudd. 

SmartWater er internasjonalt kjent som en kriminalitetsforebyggende metode, med kontorer i Europa, Nord-Amerika og Sør-Amerika.