SmartWater er en moderne løsning for ”usynlig” sikkerhetsmarkering samt en rans- og innbruddsspray, også kalt ”DNA-merking” av politiet.

SmartWater sin væske inneholder et uendelig antall unike kriminaltekniske koder som kan knyttes til en person eller organisasjon i SmartWater sin internasjonale database. Denne koblingen gir en mulighet til å spore et markert objekt, som øker sjansen for at stjålne eller bortkomne eiendeler kan finne veien tilbake til sin rettmessige eier. De kriminaltekniske kodene kobler også kriminelle til åsted. Eieren sprayer eller pensler SmartWater på sine verdisaker. Den unike blandingen er kun laget en gang og kan derfor brukes av en aktor i en rettsak.

SmartWater er dokumentert ufarlig for helse og miljø i undersøkelser gjennomført av TeliaSonera Skanova og trafikkverket sammen med kjemikalieinspeksjonen i Sverige. Den er dokumentert sikker både i flytende form, under oppbevaring, ved påføring og etter at den har tørket.

Egenskapene til SmartWater er helt unike i forhold til andre sikkerhetsmarkeringsmetoder. SmartWater har en dokumentert holdbarhet på 5 år utendørs i henhold til PAS820:2012. Både SmartWater og SmartWater rans- og innbruddsspray er testet og sertifisert i henhold til PAS820:2012, med høyeste resultat, altså 5 års holdbarhet, utendørs.

Hvis du har flere spørsmål, se ”vanlige spørsmål”.