Pressrelease - PostNord väljer SmartWater MärkDNA-spray i fordon

För att ytterligare höja säkerhetsnivån väljer PostNord att installera MärkDNA-duschar i sina distributionsfordon. Varje Spray - system innehåller en unik blandning med SmartWater MärkDNA som aktiveras vid inbrott i fordonet och sprutas på både gods och gärningsmän. Då varje blandning med SmartWater är helt unik kan kriminella och gods spåras tillbaka till brottet flera veckor eller månader efter brottet. Vätskan fastnar på hud och kläder och är extremt svårt att ta bort.

- Vi har genom åren haft ett tätt säkerhetssamarbete med PostNord och tillsammans utvecklat flera olika säkerhetskoncept för distributionsfordon, idag standard inom branschen. SmartWater MärkDNA -Spray är en spännande vidareutveckling där dom kriminella blir spårbara samt att även godset blir oattraktivt att hantera pga spårbarheten, säger Björn Mannering, VD Eurosafe Security Solutions AB.

SmartWater MärkDNA syns endast under speciellt UV-ljus. Polisen har nationella rutiner och utrustning för att spåra SmartWater och satsar mer resurser på tekniken då den är ett hjälpmedel för Polisen att utreda brott. Hundenheten inom Polisen har till och med utbildat hundar för att spåra gods och gärningsmän som har fått SmartWater på sig, något som skapar helt nya möjligheter för att utreda brott.

- Vi ser stora möjligheter med SmartWater som bidrar till vårt proaktiva säkerhetsarbete inom PostNord. Brottslingarna utvecklar ständigt sina metoder och vi måste ligga steget före dem. Vår förhoppning är att vi med denna teknik ska förhindra brott och därmed skapa en bra arbetsmiljö för våra medarbetare samt skydda våra kunders gods, säger Alexis Larsson, Chef Säkerhet och Reklamationer på PostNord.

SmartWater MärkDNA är godkänt av Svensk Polis och distribueras i Sverige av Eurosafe Security Solutions AB. För mer information om SmartWater se www.smartwatersverige.se

SmartWater_skoavtryck

Björn Mannering, Eurosafe Security Solutions
0155-460603. bm@eurosafe.se

2016, Nyhet